Digitalna Biblioteka

 Министарство културе и информисања  подржало je  пројекат Народне библиотеке „Ђура Јакшић“ под називом ,,Дигитализација књижевног дела проф. Бранка Лазића - Манаса“ и захваљујући додељеним средствима, започет је процес дигитализације књижевне грађе Завичајног фонда библиотеке.

Дигитализација  књижевног дела уваженог професора петровачке Гимназије, четири наслова објављена за живота и десет из заоставштине коју чува академик доктор Драгана Василски (ауторова братаница), само су први корак у дигитализацији која ће се спроводити у нашој библиотеци. У даљем току, обухватиће и осталу грађу са Завичајног одељења.

Књижевно дело професора Бранка Манаса  промовише културне и историјске вредности нашег краја, као и универзалне вредности живота, и у томе је његов значај.

Autori

Бранко Манас

БРАНИСЛАВ ЛАЗИЋ - БРАНКО МАНАС: Професор српског језика и књижевности, рођен 23. 12. 1929. у Петровцу на Млави, од оца Драгољуба - Драгета Сарача и мајке Милице. Основну школу завршио је у Петровцу, а гимназију у Свилајнцу 1948. године. Након завршених студија на Филозофском факултету Универзитета у Београду, године 1954.…

Detaljnije

Фотографије

Detaljnije