07.08.2017

MUZIČKO VEČE U BIBLIOTECI ,,ĐURA JAKŠIĆ“

Narodna biblioteka ,,Đura Jakšić“ priredila je u nedelju, 6.avgusta, muzičko veče za sve poštovaoce klasične muzike.

Pred mnogobrojnom publikom nastupale su solistkinje: Katarina Milivojević, Nađa Milošević i Aleksandra Nikolić, učenice Muzičke škole ,,Božidar Trudić“, odeljenje u Petrovcu na Mlavi. Mlade i talentovane solistkinje pratila je saradnica na klaviru prof. Aleksandra Dačić iz Beograda. Veče je vodila Marta Milivojević, učenica Srednje škole ,,Mladost“ Petrovac na Mlavi.

 Kompozicije najeminentnijih svetskih kompozitora, kao što su: Niz bašču – Milana Prebande;   Poljubila ja na pečal svoju; Arija convien partir, La fille du regiment  u izvedbi Nađe Milošević ispunile su svaki kutak biblioteke.

 Katarina Milivojević se predstavila sledećim repertoarom:  Nane kaži tajku – Petra Konjovića;  Son – Sergeja Rahmanjinova i Saper Vorreste ( uloga Oskara iz opere Bal pod maskama, Đuzepe Verdija)

Važno je naglasiti da će se ovim programom  Nađa i Katarina predstaviti i na prijemnom ispitu u ruskom gradu Belgorodu na Muzičkoj akademiji, koji ih uskoro očekuje.

Najstariji tekstovi govore o muzici kao zabavi, užitku, razonodi. Kaže se da je ona treptaj srca, glas duše, pripisuje joj se magijska moć jer ona poput prirode dovodi život u sklad.

KNJIGA MESECA
Kofer iz Berlina
Autor: Jelena Bačić Alimpić
Izdavaštvo
Ćirilica – ogledalo srpske duše
Autor:

PREPORUČUJEMO
Čitač
Autor: Trejsi Či