21.09.2017

Promocija romana ,,Vidarka”

U četvrtak, 21. septembra,  u Narodnoj biblioteci ,,Đura Jakšić” održana je promocija romana ,,Vidarka” autorke Matilde Veljković.

Rođena u Petrovcu na Mlavi, 1983. godine. Živi i radi u Beogradu. Višestruko je talentovana. Bavila se glumom, medijima (radio, televizija), bavi se još i slikanjem, pevanjem i pisanjem.

Roman „ Vidarka“ autorka je objavila 2017. god. a prethodi mu roman „ Milena i zmaj“.

Na promociji u našem gradu, o romanu autorke govorila je Jadranka Cvetković, profesor književnosti i tako nas uvela u čarobni svet dela u kome se prepliću magijsko i svetovno, prošlost, sadašnjost i budućnost.  

Za roman „ Vidarka“ namenski je rađen i promotivni spot o kome je govorio autor Igor Mihajlović Mravac. Vokalnu numeru za spot otpevala je Matilda a uloge mladih vila u spotu poverene su, kako autorka kaže, „ našoj petrovačkoj deci“, zbog čega  čitavu atmosferu oko ovog svog dela doživljava nekako kao „ petrovačku“ zbog čega joj je naročito drago.

Autorka je govorila i o svom radu na knjizi i svemu onome što ga je pratilo, usmeravalo je, vodilo,  svom interesovanju za tradiciju i folklor našeg kraja.

Istakla je da je pišući ovu knjigu uložila puno svoje pozitivne energije, i da će joj zato najveći poklon biti upravo ona pozitivna energija koja nastane u odnosu delo – čitalac, čemu svaki autor teži.

Autorka je za roman ,,Vidarka“ rekla da je to ,,jedna, našim folklorom nadahnuta emotivna priča“.

 Mi bismo rekli da je ovo bilo jedno magično veče na zadovoljstvo brojne publike, koja je naročito bila impresionirana ambijentom promocije u duhu narodne tradicije i folklora a plod  angažovanja i  kreativnosti kolektiva biblioteke na čelu sa direktorkom  Jadrankom  Grbinović.

KNJIGA MESECA
Kofer iz Berlina
Autor: Jelena Bačić Alimpić
Izdavaštvo
Ćirilica – ogledalo srpske duše
Autor:

PREPORUČUJEMO
Čitač
Autor: Trejsi Či