21.06.2021

KONKURS ZA NEOBJAVLJEN RUKOPIS PRVE KNJIGE ZA 2021. GODINU

 

 

 

 

 

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki iz Sombora raspisuje

 

KONKURS

 

ZA NEOBJAVLJEN RUKOPIS PRVE KNJIGE ZA 2021. GODINU

 

 

Edicija Golub podrazumeva izdavanje prve knjige autora do 40 godina. Nagrada se sastoji iz objavljivanja knjige, diplome i organizovanja promocije nagrađenog rukopisa.

 

Konkurs za objavljivanje prve knjige je namenjen autorima do 40 godina koji pišu na srpskom jeziku, a u razmatranje ulaze zbirke pesama, romani i zbirke kratkih priča, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni. Jedan autor može poslati jedan rukopis. Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na adresu: konkursgolub@gmail.com.

 

Potrebno je poslati dva dokumenta:

  • rukopis potpisan šifrom,  
  • razrešenje šifre (dokument koji sadrži ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, i-mejl adresu i kratku biografiju).

 

Konkurs je otvoren od 1. juna do 16. jula 2021. godine. Rezultati će biti objavljeni do 16. avgusta 2021. godine na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (www.biblioso.org.rs), kao i u relevantnim medijima. Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Branko Ćurčić, Dragan Babić i Đorđe Majstorović.

 

Naziv edicije Golub potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, svoje radove objavljivali Jovan Dučić, Aleksa Šantić, Vojislav Ilić, Branislav Nušić, Miloš Crnjanski, i drugi. Nakon ponovnog pokretanja, edicija Golub je u proteklim godinama nagradila i objavila rukopise Milana Kovačevića, Jasne Dimitrijević, Đorđa Majstorovića, Marine Radovanović i Igora Ivaniševića.

Ostale novosti:

Projekat iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva

Koncert klasične gitare prof. Luke Božanića

KNJIGA MESECA
Pikvikov klub
Autor: Čarls Dikens
Izdavaštvo
REZULTATI KONKURSA ,,ĆIRILICA - OGLEDALO SRPSKE DUŠE" 2020/2021.
Autor:

PREPORUČUJEMO
Čitač
Autor: Trejsi Či